“Ser dona, artista i viure en el món rural és una triple dificultat per desenvolupar-se professionalment”

Hablamos sobre la trayectoria profesional de Clara Albacete y sobre el Proyecto DAR en una entrevista en tornaveu.cat

En quina mena de projectes has treballat?

He coordinat diferents tipus de projectes, equips, exposicions, mediació cultural, centres cívics, joventut…  També he desenvolupat projectes culturals educatius i socials en l’àmbit local, nacional i internacional, tant per a empreses i fundacions privades com per a l’administració pública.  Qui vulga saber-ne més, pot trobar-ho en el meu perfil a Linkedin.

On t’ha dut a viure la teua professió?

A Barcelona, Madrid, València, Nicaragua i Suècia.

Y profundizamos en el Proyecto DAR

Com se’t va ocórrer el projecte DAR?

Partint de la meua experiència com a gestora cultural i de l’esforç que he anat desenvolupant al llarg de la meua vida, vaig decidir que calia ésser proactiva i vaig començar a crear els meus propis projectes.  A més a més, vaig veure-hi que, com a societat, hem d’aprofitar els nostres recursos i posar-los al servei d’altres persones. Finalment,  vaig pensar en les dones perquè hi tenen una triple dificultat per a desenvolupar-se professionalment: com a dones, com a artistes i per viure en el món rural.

Per què t’has interessat per l’àmbit rural?

Per la poca visibilitat, importància i accessibilitat que hi té. Es tracta d’una qüestió de justícia i igualtat. En la meua opinió, caldria oferir recursos als qui no ho tenen gens fàcil.

Podeis ver la entrevista compreta en https://www.tornaveu.cat/entrevista/