Clara Albacete

CREADORA I DIRECTORA

Clara Albacete Llicenciada en Belles Arts, per la Universitat Politècnica de València (2003). Màster de Comissariat i Pràctiques Culturals en Art i Nous Mitjans pel MECAD/*ESDI (2004). Comença la seua activitat professional en 2006 com a agent cultural a la Casa Elizalde de Barcelona i en la Fundació La Casa Groga com a gestora d’exposicions itinerants. En 2007 marxa a Nicaragua per a exercir com a gestora cultural en la Conselleria Cultural de l’Ambaixada d’Espanya i l’Institut Nicaragüenc de Cultura Hispànica. Després del seu retorn, a Espanya treballa com a codirectora del Centre Cívic El Sortidor de l’Ajuntament de Barcelona. En 2013 resideix a Estocolm on organitza esdeveniments a través de l’empresa Alfombra Roja. Dos anys més tard desenvolupa projectes internacionals per a l’Agència d’Innovació Social Poetopia. En 2017 és coordinadora de mediació al Palau de Gaviria a Madrid i en 2019, responsable de l’exposició itinerant de l’Obra Social La Caixa sobre George Méliès i el cinema de 1900. Durant els últims dos anys treballa de manera independent per a diverses institucions.

Jaime López

ASSESSOR I DOCENT

Jaime López Llicenciat en Geografia i Història, especialitat Història de l’Art, per la Universitat de Múrcia (1992). Cursos d’especialització en Història de l’art en el CSIC i MNCARS (1994-95). Certificat d’aptitud pedagògica CAP (1993) i Màster en Museografia i Exposicions per la Universitat Complutense de Madrid (1996). Comença la seua activitat professional en 1996 realitzant tasques museístiques en els departaments de conservació, registre i educació del Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid. Entre els anys 1998 i 2000 treballa com a gestor cultural, comissari d’exposicions i responsable de la col·lecció del Cercle de Belles arts de Madrid. El juny de 2000 marxa als Estats Units per a exercir com a coordinador d’exposicions i ajudant de conservador en el Departament curatorial d’escultura i arts decoratives europees (ESDA) del Metropolitan Museum of Art a Nova York. Després del seu retorn a Espanya treballa des de 2004 en el sector del mercat de l’art, primer en el departament de direcció de la galeria Helga d’Alvear i posteriorment com a director en les galeries Godoy i Berger Gallery. En el terreny de la formació, la seua trajectòria comença en 2007 en l’Institut Superior d’Art de Madrid on imparteix cursos de gestió de galeries, col·leccionisme i mercat d’art. Després de col·laborar en el mòdul d’orientació professional del Màster de Museologia de la Universitat Complutense de Madrid, centra la seua labor docent en l’Associació Art Sostenible a través d’un programa formatiu en línia i presencial que inclou cursos relacionats amb disciplines del camp dels museus, el comissariat d’exposicions, la gestió cultural, i la promoció artística.

Neus Lozano-Sanfèlix

ARTISTA, INVESTIGADORA I DOCENT

Unitat Predepartamental de Belles Arts, Universidad de Zaragoza

El seu interés per com es desplega la idea d’art i el seu aprenentatge, es genera durant la seua formació [Llic. en Belles arts (UPV, 2006), Màster en Arts Visuals i Multimèdia, (UPV, 2009)] i les estades d’estudi i investigació realitzades [Universidade do Porto (2014); Athens School of Fine Art (2009), Université Paris 8 (2008), U. Católica Chile (2004); École Nationale des Arts Visuels (Bèlgica, 2002]. Aquests aprenentatges li permeten definir el seu camp d’estudi i treball, centrat en repensar com les institucions vinculades a les pràctiques artístiques, com a dispositiu i situació, construeixen la identitat i subjectivitat (sabers i aprenentatges) de l’artista i la seua pràctica. Investigacions que consolida amb la tesi doctoral [Ensenyament universitari i pràctica artística, 2015], per la qual obté el títol de Doctora [Art: Producció i Investigació, UPV, 2015], la qualificació Cum laude i el Premi Extraordinari Tesi Doctoral (2017). La vigència dels plantejaments i aportacions realitzades tant des de la seua pràctica artística com les seues investigacions li han brindat l’oportunitat de compartir els seus resultats: Projectes Investigació [Pràctiques artístiques situades en entorns educatius, CMCV, 2020], Publicacions Científiques [FAQ o no tanto, E. Cataracta, 2020 / Algunes idees sobre l’ensenyament de les pràctiques artístiques, Derives: Research in Arts Education, 2018], Exposicions [Cartografies de l’entorn, Museu de Belles Arts de Castelló, 2020], Comités Científics [ANIAV, Kult-*ur, …], Residències Artístiques i Premis. Des de fa més de 10 anys es troba vinculada a la universitat, actualment forma part del dept. de Belles arts de la Universitat de Saragossa, i en el passat ha format part del dept. Educació de la Universitat Jaume I i del Màster PERMEA de la Universitat de València i el CCCC.

Edu Comelles

ARTISTA, MÚSIC I GESTOR CULTURAL

Edu Comelles, viu i treballa a València; és artista, músic i gestor cultural. El seu treball conjumina l’art sonor, la producció musical i el disseny de so en diferents àmbits de la cultura.
La seua obra s’ha pogut gaudir en el Reina Sofia de Madrid, Laboral de Gijón, Museu d’Art Abstracte de Cuenca, Tabakalera (Donostia), Espai Rambleta, Bombes Gens o el CCCC a València; Etopia (Zaragoza), CAAM (Gran Canaria) o el CCCB, Caixaforum i Arts Santa Mónica a Barcelona, la seua ciutat natal. Algunes de les seues obres formen part de col·leccions com DKV Artèria i els fons d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana.
Des de l’any 2007 dirigeix Audiotalaia, plataforma dedicada a la formació, producció i difusió de música electrònica i art sonor. Cada estiu, aquesta plataforma organitza el Summer Camp una trobada internacional de joves artistes sonors que té lloc a l’interior de Catalunya.

Segueix-nos en: