Clara Albacete

CREADORA I DIRECTORA

Clara Albacete Llicenciada en Belles Arts, per la Universitat Politècnica de València (2003). Màster de Comissariat i Pràctiques Culturals en Art i Nous Mitjans pel MECAD/*ESDI (2004). Comença la seua activitat professional en 2006 com a agent cultural a la Casa Elizalde de Barcelona i en la Fundació La Casa Groga com a gestora d’exposicions itinerants. En 2007 marxa a Nicaragua per a exercir com a gestora cultural en la Conselleria Cultural de l’Ambaixada d’Espanya i l’Institut Nicaragüenc de Cultura Hispànica. Després del seu retorn, a Espanya treballa com a codirectora del Centre Cívic El Sortidor de l’Ajuntament de Barcelona. En 2013 resideix a Estocolm on organitza esdeveniments a través de l’empresa Alfombra Roja. Dos anys més tard desenvolupa projectes internacionals per a l’Agència d’Innovació Social Poetopia. En 2017 és coordinadora de mediació al Palau de Gaviria a Madrid i en 2019, responsable de l’exposició itinerant de l’Obra Social La Caixa sobre George Méliès i el cinema de 1900. Durant els últims dos anys treballa de manera independent per a diverses institucions.

Jaime López

ASSESSOR I DOCENT

Jaime López Llicenciat en Geografia i Història, especialitat Història de l’Art, per la Universitat de Múrcia (1992). Cursos d’especialització en Història de l’art en el CSIC i MNCARS (1994-95). Certificat d’aptitud pedagògica CAP (1993) i Màster en Museografia i Exposicions per la Universitat Complutense de Madrid (1996). Comença la seua activitat professional en 1996 realitzant tasques museístiques en els departaments de conservació, registre i educació del Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid. Entre els anys 1998 i 2000 treballa com a gestor cultural, comissari d’exposicions i responsable de la col·lecció del Cercle de Belles arts de Madrid. El juny de 2000 marxa als Estats Units per a exercir com a coordinador d’exposicions i ajudant de conservador en el Departament curatorial d’escultura i arts decoratives europees (ESDA) del Metropolitan Museum of Art a Nova York. Després del seu retorn a Espanya treballa des de 2004 en el sector del mercat de l’art, primer en el departament de direcció de la galeria Helga d’Alvear i posteriorment com a director en les galeries Godoy i Berger Gallery. En el terreny de la formació, la seua trajectòria comença en 2007 en l’Institut Superior d’Art de Madrid on imparteix cursos de gestió de galeries, col·leccionisme i mercat d’art. Després de col·laborar en el mòdul d’orientació professional del Màster de Museologia de la Universitat Complutense de Madrid, centra la seua labor docent en l’Associació Art Sostenible a través d’un programa formatiu en línia i presencial que inclou cursos relacionats amb disciplines del camp dels museus, el comissariat d’exposicions, la gestió cultural, i la promoció artística.

Neus Lozano-Sanfèlix

ARTISTA, INVESTIGADORA I DOCENT, Universidad de Zaragoza

El seu interés per com es desplega la idea d’art i el seu aprenentatge, es genera durant la seua formació [Llic. en Belles arts (UPV, 2006), Màster en Arts Visuals i Multimèdia, (UPV, 2009)] i les estades d’estudi i investigació realitzades [Universidade do Porto (2014); Athens School of Fine Art (2009), Université Paris 8 (2008), U. Católica Chile (2004); École Nationale des Arts Visuels (Bèlgica, 2002]. Aquests aprenentatges li permeten definir el seu camp d’estudi i treball, centrat en repensar com les institucions vinculades a les pràctiques artístiques, com a dispositiu i situació, construeixen la identitat i subjectivitat (sabers i aprenentatges) de l’artista i la seua pràctica. Investigacions que consolida amb la tesi doctoral [Ensenyament universitari i pràctica artística, 2015], per la qual obté el títol de Doctora [Art: Producció i Investigació, UPV, 2015], la qualificació Cum laude i el Premi Extraordinari Tesi Doctoral (2017). La vigència dels plantejaments i aportacions realitzades tant des de la seua pràctica artística com les seues investigacions li han brindat l’oportunitat de compartir els seus resultats: Projectes Investigació [Pràctiques artístiques situades en entorns educatius, CMCV, 2020], Publicacions Científiques [FAQ o no tanto, E. Cataracta, 2020 / Algunes idees sobre l’ensenyament de les pràctiques artístiques, Derives: Research in Arts Education, 2018], Exposicions [Cartografies de l’entorn, Museu de Belles Arts de Castelló, 2020], Comités Científics [ANIAV, Kult-*ur, …], Residències Artístiques i Premis. Des de fa més de 10 anys es troba vinculada a la universitat, actualment forma part del dept. de Belles arts de la Universitat de Saragossa, i en el passat ha format part del dept. Educació de la Universitat Jaume I i del Màster PERMEA de la Universitat de València i el CCCC.

Escríbenos a:

info@proyectodar.es

O síguenos: