Clara Albacete

CREADORA I DIRECTORA

Clara Albacete Llicenciada en Belles Arts, per la Universitat Politècnica de València (2003). Màster de Comissariat i Pràctiques Culturals en Art i Nous Mitjans pel MECAD/*ESDI (2004). Comença la seua activitat professional en 2006 com a agent cultural a la Casa Elizalde de Barcelona i en la Fundació La Casa Groga com a gestora d’exposicions itinerants. En 2007 marxa a Nicaragua per a exercir com a gestora cultural en la Conselleria Cultural de l’Ambaixada d’Espanya i l’Institut Nicaragüenc de Cultura Hispànica. Després del seu retorn, a Espanya treballa com a codirectora del Centre Cívic El Sortidor de l’Ajuntament de Barcelona. En 2013 resideix a Estocolm on organitza esdeveniments a través de l’empresa Alfombra Roja. Dos anys més tard desenvolupa projectes internacionals per a l’Agència d’Innovació Social Poetopia. En 2017 és coordinadora de mediació al Palau de Gaviria a Madrid i en 2019, responsable de l’exposició itinerant de l’Obra Social La Caixa sobre George Méliès i el cinema de 1900. Durant els últims dos anys treballa de manera independent per a diverses institucions.

Jaime López

ASSESSOR I DOCENT

Jaime López Llicenciat en Geografia i Història, especialitat Història de l’Art, per la Universitat de Múrcia (1992). Cursos d’especialització en Història de l’art en el CSIC i MNCARS (1994-95). Certificat d’aptitud pedagògica CAP (1993) i Màster en Museografia i Exposicions per la Universitat Complutense de Madrid (1996). Comença la seua activitat professional en 1996 realitzant tasques museístiques en els departaments de conservació, registre i educació del Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid. Entre els anys 1998 i 2000 treballa com a gestor cultural, comissari d’exposicions i responsable de la col·lecció del Cercle de Belles arts de Madrid. El juny de 2000 marxa als Estats Units per a exercir com a coordinador d’exposicions i ajudant de conservador en el Departament curatorial d’escultura i arts decoratives europees (ESDA) del Metropolitan Museum of Art a Nova York. Després del seu retorn a Espanya treballa des de 2004 en el sector del mercat de l’art, primer en el departament de direcció de la galeria Helga d’Alvear i posteriorment com a director en les galeries Godoy i Berger Gallery. En el terreny de la formació, la seua trajectòria comença en 2007 en l’Institut Superior d’Art de Madrid on imparteix cursos de gestió de galeries, col·leccionisme i mercat d’art. Després de col·laborar en el mòdul d’orientació professional del Màster de Museologia de la Universitat Complutense de Madrid, centra la seua labor docent en l’Associació Art Sostenible a través d’un programa formatiu en línia i presencial que inclou cursos relacionats amb disciplines del camp dels museus, el comissariat d’exposicions, la gestió cultural, i la promoció artística.

Laura Llaneli

ARTISTA I DOCENT

Laura Llaneli (Granada 1986) resideix i treballa a Barcelona. Va cursar estudis musicals i Diplomatura en Disseny Gràfic. És llicenciada en Belles arts, Màster en Art Sonor i Màster en formació del professorat per la Universitat de Barcelona. Està representada per ADN galeria i entre els seus premis destaquen Art For Change 2019, Premi Miquel Casablancas 2018, Premi Embarrat 2017 i Barcelona Producció 2014. Les seues exposicions i performances s’han mostrat de manera individual i col·lectiva en espais nacionals i internacionals com Fundació Joan Miró, Casal Solleric, Art3, Eufònic o Tsonami IX. Actualment treballa com a docent i tutora en Metàfora Studio Arts i Universitat de Barcelona. El seu treball explora la relació entre la producció i experiència sonora, el llenguatge i les pràctiques de les arts visuals contemporànies. Emfatitza en l’impacte de les variacions sobre patrons i estructures estables en uns certs productes culturals, posant a prova la resistència del llenguatge com a codi o el so com a icona social. El seu treball se centra en la producció, educació i investigació artística/musical i els seus projectes es formalitzen en concerts, instal·lacions, performances, o publicacions.

Edu Comelles

ARTISTA, MÚSIC I GESTOR CULTURAL

Edu Comelles, viu i treballa a València; és artista, músic i gestor cultural. El seu treball conjumina l’art sonor, la producció musical i el disseny de so en diferents àmbits de la cultura.
La seua obra s’ha pogut gaudir en el Reina Sofia de Madrid, Laboral de Gijón, Museu d’Art Abstracte de Cuenca, Tabakalera (Donostia), Espai Rambleta, Bombes Gens o el CCCC a València; Etopia (Zaragoza), CAAM (Gran Canaria) o el CCCB, Caixaforum i Arts Santa Mónica a Barcelona, la seua ciutat natal. Algunes de les seues obres formen part de col·leccions com DKV Artèria i els fons d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana.
Des de l’any 2007 dirigeix Audiotalaia, plataforma dedicada a la formació, producció i difusió de música electrònica i art sonor. Cada estiu, aquesta plataforma organitza el Summer Camp una trobada internacional de joves artistes sonors que té lloc a l’interior de Catalunya.

Segueix-nos en: