ANA VEINTIMILLA

 

DIBUIX, GRAVAT, PINTURA, FOTOGRAFIA, ESCULTURA, ELECTROGRAFIA, ART URBÀ…

El Villar

Posicionar-se quan la mirada es gesta des d’un poble com és Villar, és començar a parlar des del local al genèric. Des de les mines a cel obert, aqueixa terra clivellada. Ana Veintimilla configura paisatge i caràcter, petjades i ferides com a part de la inspiració, en aqueixa cerca personal i artística.

El seu discurs combina el rural i l’urbà, reflectint tant la realitat d’una regió muntanyenca minada, amb pintura, amb argiles, amb electrografies, com les petjades creatives que recorren els carrers de la ciutat. Aqueix Art Urbà, públic i generós que il·lustra l’entorn.

Estudia Belles Artes i es llicencia en escultura, aprofundeix en pintura i gravat, cursa Patrimoni rural en el Museu d’Etnografia, participa en projectes d’Arqueologia Industrial ja siga a Sagunt o a les fàbriques d’Alcoi, projectes d’acció com el Cabanyal o a altres territoris.

Investiga, doctorant-se en noves experiències artístiques: les últimes tecnologies i els seus llenguatges, l’híbrid, el plural, la ciutat. Publica “Rodant pels carrers” i desenvolupa el seu blog. Descobreix que la fotografia li permet tant constatar la realitat com crear memòria i despertar consciències. Mira i veu, cerca el que no es veu.

La fotografia, amb la seua doble capacitat de reproduir i crear, li permet ser Multidisciplinària. Aqueixa interacció coordinada on la tècnica està al servei d’idea i finalitat. Instal·lacions, projeccions en murs, balcons, portes o tanques, electrografies en fusta, en vinil, naturaleses encapsulades en ceres, aquarel·les en seda, il·lustrant paisatges sonors, ocupant carrers amb art d’acció o galeries, tot comporta la intenció de provocar la mirada i la reflexió.

Participa en exposicions col·lectives, recorre a l’art públic i a la col·laboració amb projectes que provoquen la mirada.

Desitjos com a part del camí artístic, anades i vingudes, il·lusions, des de l’interior, viatge continu entre arguments visuals i raonaments creatius.

CONTACTE: