ANNE BARTON DE MAYOR

 

Art textil i tècnica mixta

Vilafranca del Cid

Naix a Londres en 1959. 

Anne troba inspiració en qualsevol part, però la seua obra beu sobretot de la seua infància, envoltada de les creacions de la seua mare, professora d’alta costura. Així mateix, li influeixen els anys de diversitat cultural viscuts a Londres, París, Caracas, València i Eivissa. A Anne li fascinen els edificis i els objectes antics que també inspiren les seues obres. 

Utilitza tècniques i materials sostenibles com l’òxid, els tints naturals i l’enterrat sota terra. La seua intenció és personalitzar la tela que actua com a suport, per a després brodar-la. Utilitza la seua agulla com a llapis amb el qual escriu, o com a pinzell amb el qual pinta: una tècnica afinada al llarg de la seua vida.

Per a Anne l’agulla en els seus brodats simbolitza el dolor. Les seues obres deixen entreveure les trames de sofriment i incertesa que es troben ocultes darrere de les façanes de la societat. Amb això, pretén obrir una reflexió i sensibilitzar a l’espectador.

Compagina la seua activitat artística amb la professió de traductora especialitzada en manuscrits il·luminats de l’Edat mitjana.

CONTACTE: