CAROLINA OTERO

 

Pintura, fotografia, instal·lacions

Ontinyent

Carolina Otero naix a Ontinyent en 1977. 

En la seua família des de sempre preval l’interés per les arts i el pensament crític. Als 12 anys mor el seu pare d’un infart. La seua adolescència és difícil, protagonitzada per diversos canvis. 

Als 21 anys, comença Filosofia i Lletres, encara que acaba traslladant la seua matrícula a la Facultat de Belles Arts  de Sant Carles, a València, on es llicència en 2004. Completa la seua formació realitzant el Màster en Guió de Cinema en la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, (València) en 2005 i el Màster en Disseny Gràfic i Multimèdia en el Centre d’Estudis Infogràfics (València), en 2006. 

Citant a Josep Albert Mestre Moltó (1946-2011), antic membre de l’Associació Crítics d’Art d’Alcoi, en la ressenya de la seua primera exposició individual a Ontinyent en 2007, “la seua mirada és incisiva i crítica davant una realitat que devasta l’alé del nostre primer somriure; un món colpejat per ombres fosques i amenaçadores. La qual cosa tradueix amb un concepte estètic d’identificació amb la pintura de la veritat i un llenguatge plàstic entre l’abstracció i la figuració”. 

Actualment combina la seua producció artística amb la docència de dibuix en l’IES La Foia, a Ibi.

 És col·laboradora externa en el Grup d’Investigació IGE (Igualtat, Gènere i Educació) en la Facultat d’Educació d’Alacant. 

Ha rebut diferents distincions de les quals es destaca la selecció d’una de les seues obres en el XXVII Premi de Pintura Ciutat d’Algemesí, 2023, en el XLV Certamen de pintura Vila de Pego, 2021 i en la «V BIENNAL DE VALÈNCIA Ciutat Vella Oberta 2021», Centre del Carme Cultura Contemporània, València.

CONTACTE:

carolotero77@gmail.com
Web: www.carolotero.es
Facebook: @Carol Otero
Instagram: @caotsa