Cinta Provinciale

 

ESCULTURA, ESCULTURA MURAL

Vimbodí i Poblet

Cinta Provinciale va néixer a Tortosa el 1961.

Des de petita va manifestar una vocació artística molt marcada, per la qual cosa va iniciar els seus estudis d’art  als 10 anys.

Veient-se impossibilitada de traslladar-se a la ciutat de Barcelona per iniciar els estudis universitaris, es va  decantar per estudiar Delineació, cosa que li va permetre dedicar-se al disseny i l’interiorisme durant uns anys.

Finalment, li va arribar l’oportunitat de canviar el rumb de la seva vida i es va desplaçar a Barcelona per estudiar  a la facultat de Belles Arts, ampliant la seva formació al Politecnico di Milano (Itàlia). En acabar els estudis, es va  dedicar a la docència durant uns anys.

Però la seva vocació artística seguia latent, i la necessitat d’expressar-se i donar curs a la seva creativitat la van  portar a prendre la decisió de fer un parèntesi a l’ensenyament, i dedicar-se a temps complet al món de l’art. Va  establir el seu taller a Vimbodí on va desenvolupar una feina molt personal durant sis anys.

Es va decantar per l’escultura i l’escultura mural, atreta pel relleu i volum. Les seves obres són majoritàriament  de gran format. El material escollit és la fusta, a la qual, laboriosament i observant cada petit detall, talla, acobla  i pinta, cuidant amb especial meticulositat els acabats i la terminació.

Juga amb les formes geomètriques i orgàniques, creant composicions tridimensionals on les llums, ombres i  color ens porten a descobrir diversos diàlegs.

En molts dels seus treballs crea efectes òptics on es poden descobrir dobles jocs, elements ocults, interaccions,  tot això concebut intencionadament per estimular els sentits. El seu desig és que interactuïs amb l’obra, que et  sorprenguis, que descobreixis, que visquis una experiència.

CONTACTE: