DESIRÉE MORENO

 

gravat

Figueroles de Domenyo

Desirée Moreno naix el 25 de juny de 1997 en un xicotet poble de València anomenat Figueroles de Domenyo. Des de xicoteta ha tingut sempre una vocació cap a l’art, especialment el dibuix i la pintura. Així doncs, comença els seus estudis artístics en 2015, amb el grau en Belles Arts de la Universitat Politècnica de València, especialitzant-se en dibuix i gravat. El seu acostament al món de la gràfica i l’estampació sorgeix de casualitat per una elecció quasi atzarosa de les assignatures optatives del tercer curs de carrera. D’aquesta manera, comença aquesta trajectòria artística amb el gravat, que ja s’ha convertit en la seua passió.

Durant el curs de 2019-2020 amplia els seus coneixements de gravat realitzant el Màster d’Obra Gràfica de la Fundació CIEC. Se li concedeix un premi edició convocat pel Consello Social Universidad A Coruña i Fundació CIEC. També ha tingut obres seleccionades en el premi de la VII Biennal de Gravat aiguafort de Valladolid 2020. A més, va ser seleccionada per a participar en Ànima Gràfica, fira internacional d’Art Gràfic Ciutat d’Oviedo, on se li va atorgar el Premi ‘Beca Gravura’ del taller Gravura de Màlaga.

El que més li interessa a Desirée d’aquest mitjà de creació artística, són totes les possibilitats que ofereix el paper amb les diferents tècniques i variants del gravat. El seu treball se centra principalment en la calcografia i la seua manera de gravar destaca per la delicadesa amb la qual treballa les matrius, donant-li molta importància al mateix procés de treball. La seua obra naix a partir de l’observació de la naturalesa i les seues formes orgàniques. El paisatge és un element molt recurrent que li serveix com a punt de partida per a crear la seua obra.

CONTACTE: