EULÀLIA CALZADA

 

Dibuix, pintura, tinta, gravat, instal.lació, escultura

Santa Coloma de Queralt

Neix en un poble petit i encara que el seu aprenentatge a l’escola no li resulta fàcil, la seva curiositat la porta a descobrir nous llenguatges a través de l’art. Aprèn diverses tècniques de dibuix i pintura, però és en la seva joventut on apareix el dinamisme i el moviment en la seva obra, predominant el gest, el traç i el color. Després de nou anys d’estudis d’art, comença a treballar el concepte de buit utilitzant papers xinesos amb llums.

Diverses experiències a nivell personal i professional provoquen que comenci a investigar l’essència de les formes i projecti la seva vida com una obra d’art. L’estudi de la sistèmica i els ordres de l’amor, li condueixen a reflexionar sobre la creativitat.

Però amb la seva instal·lació “Tabú o símbol de respecte, recorda que moriràs”, és quan es produeix en ella una experiència reveladora on poder valorar realment la vida. És a partir d’aquí, quan aposta pel desenvolupament de projectes basats en el benestar, utilitzant l’art com a eina de desenvolupament personal.

Els seus referents artístics són Marcel Duchamp, Joseph Beuys i Anis Kapoor, així com l’antropòleg Castaneda i el cineasta Kurosawa.

CONTACTE:

eulaliacalz@gmail.com

Instagram: @eulaliacalzad