GABRIELA RIVERA LUCERO

 

Fotografia i performance

Cinctorres

Gabriela Rivera Lucero és artista visual i fotògrafa xilena, activista feminista i mare migrant, que habita a Cinctorres. Actualment cursa el Doctorat en Art: producció i investigació a Universitat Politècnica de València. Realitza el Màster en Producció Artística (2022) i el Màster en Fotografia, Art i Tècnica (2021), tots dos a Universitat Politècnica de València. És Llicenciada en Arts Visuals, Universitat de Xile. Participa i és cofundadora de diverses organitzacions d’arts, fotografia i activisme com a Escola d’Art Feminista a Santiago de Xile i actualment Almáciga (Cinctorres,) associació de dinamització cultural rural. 

Desenvolupa propostes des de la investigació situada amb un enfocament crític, descolonial i autobiogràfic. Aborda diversos temes com els feminismes, les maternitats, les cures, la migració, la violència, la mort, el duel i l’abjecte. El seu procés creatiu s’articula amb la fotografia, la performance i la costura. Gabriela empra procediments de factura artesanal, que són lents i meditatius, juntament amb materials orgànics que a vegades es descomponen i muten. A través de processos afectius i dialogants, explora, treballa i retrata el seu propi cos i el d’altres persones.

Els seus projectes artístics han sigut publicats i exhibits en galeries i museus a Xile, Espanya, Alemanya, l’Argentina i el Brasil. Ha rebut beques i premis entre els quals destaquen Fondart, atorgada pel Ministeri de Cultura de Xile en 10 oportunitats; Culture Moves Europe (2023); Cultura Resident del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (2023 i 2021), Cultura Online del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (2023 i 2020), 1r Lloc Portafolio Festival Internacional Photoalicante (2019), entre altres. Ha realitzat residències en Karnekunst, Coswig, Alemanya (2023); Espai de Trobades Rurals La Surera, Almedijar, Espanya (2023), Centre del Carme Cultura Contemporània, València, Espanya (2021); Konvent Zero, Cal Rosal, Espanya (2020), i Centre de la Imatge, Lima, el Perú (2016).

CONTACTE:

gabriela.riveralucero@gmail.com
Web: https://gabrielarivera.blogspot.com/p/portafolio.html 
Instagram: @gabrielariveralucero
Facebook: @GabrielaRiveraLuceroArtistaVisual
Twitter: @G_RiveraLucero