Gina Sandúa

 

Vídeo, pintura i disseny

Solivella

Gina Sandúa March (Cambrils, 26 de novembre de 1985) és una artista  multidisciplinària, va néixer en un poble costaner condicionat pels vaivens  del turisme, que va estimular la seva curiositat i les ànsies de conèixer el  món.

La seva passió per les imatges visuals i la plasticitat arriben des de ben  petita quan dissenyava, a partir de retalls de revistes, les caràtules per als  seus cassets.

És llicenciada en Belles Arts, amb l’especialització en videoart, fotografia i  disseny per la UB. L’any 2011 va rebre una beca per estudiar a l’escola de  cinema de la UNAM a Ciutat de Mèxic. Aquesta experiència va incidir  notablement en dos aspectes de la seva obra: d’una banda, la va portar a  endinsar-se en la creació de decorats i animacions, influenciada pel collage,  les instal·lacions i la creació de personatges onírics. D’altra banda, la va  ajudar a crear i a desenvolupar la seva particular atmosfera comunicativa  d’expressió dels sentiments a través de l’anatomia humana.

La seva obra està influenciada per artistes com Pipilotti Rist per la seva  sensibilitat femenina alhora de reflectir sentiments o Christian Boltanski per  les seves instal·lacions fotogràfiques sobre la memòria i el cos humà.

L’any 2013 va formalitzar els seus estudis amb un Màster en Direcció d’Art  per cinema a l’ESCAC, que li ha permès de treballar per a diverses  productores i artistes internacionals com Noemie Goudal, fotògrafa  reconeguda a París.

L’experiència d’haver viscut en ciutats culturals com Barcelona, Londres,  Ciutat de Mèxic i París, l’han enriquit i aprofundit en molts aspectes de l’art,  alimentant la necessitat de crear i treballar diverses matèries sense deixar mai d’aprendre. Actualment, després d’haver viscut en diferents ciutats d’arreu  del món, ha tornat a establir-se a Catalunya.

CONTACTE: