JULIA DOBÓN

 

Ceràmica, escultura, terrisseria, pintura, joieria, instal·lacions, disseny gràfic

Almedíjar

Julia Dobón naix a València i ja des de xiqueta s’interessa pel dibuix i l’art. Durant la seua formació acadèmica, manifesta inquietud per l’arquitectura i la ceràmica i inicia els estudis en Tècnic Superior en Ceràmica Artística a València, ciutat referent en la pràctica ceràmica.

Enric Mestre, gran ceramista valencià, li inculca el seu amor per l’escultura. El seu interés per l’arquitectura i el paisatgisme li porta a treballar en el Departament de Cultura del Col·legi d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana durant 24 anys.

Forma part també de l’equip PAISEA, revista de paisatgisme, des del 2005. En 2014 es trasllada a viure al Pirineu aragonés, on munta un xicotet taller. Un moment clau en la seua trajectòria, en el qual es dedica completament a la seua activitat ceràmica, participa en diversos cursos de formació i reciclatge i imparteix també tallers relacionats amb la seua pràctica. En aquesta època s’interessa per la pintura, la joieria, la terrisseria i l’escultura. La seua inspiració naix principalment de la naturalesa que l’envolta. Després de la pandèmia, torna a la Comunitat Valenciana i s’instal·la a Almedíjar, en la Serra d’Espadà, on resideix actualment i on inaugura el seu taller definitiu. És a partir d’aquest moment que es dedica per complet a la investigació artística i inicia una estreta col·laboració amb l’Associació Nacional de Professionals de la Ceràmica (ANPEC).

A través d’aqueixa simbiosi entre arquitectura, paisatge i naturalesa transcorre la seua evolució. Incorpora materials no ceràmics a la seua obra i abasta des de peces geomètriques i estàtiques, fins a una obra molt més conceptual i dinàmica. Obra que ha sigut possible contemplar-se en diferents exposicions per tot el territori valencià, entre elles, la Biennal de Ceràmica de Manises i de L’Alcora.

CONTACTE:

juliadobonceramica@gmail.com
Web: https://www.juliadobon.com/
Instagram: @juliadobonceramica
Facebook: @juliadobonceramica