LAIA GOMBAU

 

Gravat i tècniques d’estampació

La Mata

Laia Gombau naix en 2000 a Castelló de la Plana. Des de molt xicoteta sempre sent curiositat per l’entorn de l’art i la cultura. Per la qual cosa, es trasllada a Barcelona per a estudiar disseny a l’Escola EINA (2018/2022). Durant els quatre anys de formació, Laia enyora estar a casa, però sobretot el seu poble, la Mata (Els Ports). 

El fet de prendre distància, provoca que s’intensifique el seu vincle emocional amb l’entorn natural i rural. Es desperta en ella l’interés per entendre els patrons de la naturalesa i el seu funcionament. Estudia i analitza els elements naturals, la botànica i les tradicions populars de la zona, la qual cosa, es veu plasmada en la seua obra.

En els últims anys, aprén tècniques d’estampació que utilitza per a plasmar les seues idees. Realitza pràctiques d’estampació en el taller AGA LAB a Amsterdam, amb artistes reconeguts. 

Paral·lelament, s’interessa per la performance, el cooperativisme i l’acció grupal. En un dels seus últims projectes, Camí de Cànem, Laia convida a residents i forasters de la Mata a experimentar una peregrinació laica per l’entorn natural d’aquest poble. D’esta manera, pretén connectar a les persones amb el territori a través de records, emocions i diverses intervencions en l’espai.

CONTACTE:

laiagombaumartinez@gmail.com
Instagram: @laiagombau