LUCÍA PEIRÓ

 

 

ART D’ACCIÓ, PERFORMANCE, INSTAL·LACIÓ, OBJECTES ARTÍSTICS, PLÀSTICA

Benigànim

Lucía Peiró naix a València en 1967, encara que es cria a Benigànim on passa la seua infància i la seua joventut. El paisatge de la Vall d’Albaida, les seues tradicions i la idiosincràsia de les dones beniganenses, li serveixen per a qüestionar la realitat. La seua capacitat d’observació i transformació de la vida quotidiana, li porta a estudiar Belles Arts en la Universitat Politècnica de València. 

S’inclina per la restauració d’obres d’art, encara que mai abandona la seua activitat artística de manera individual o col·lectiva. Descobreix el camp interdisciplinari amb el professor Bartolomé Ferrando. És llavors quan reflexiona que la performance i l’art d’acció són els llenguatges amb els quals més s’identifica, ja que li permeten qüestionar les seues inquietuds i la seua realitat més pròxima. 

El qüestionament constant pel fet de ser dona, provoca el seu estudi sobre dones artistes actuals, de les quals pren influència (Esther Ferrer, Fina Miralles, Louis Bourgeois, Mina Loy, Maruja Mallo, Yoko Ono, etc.). És per això, que d’una manera pedagògica, decideix reivindicar el lloc de les dones artistes en els tallers de performance que imparteix.

Participa en nombrosos Festivals Internacionals de Performance i Poesia d’Acció en diferents països d’Europa i Amèrica. El seu treball es troba en col·leccions privades i públiques, entre elles, la de la Generalitat Valenciana.

CONTACTE:

luciapeirolloret@gmail.com
Facebook: @lucia.peirolloret
Instagram: @luciapeirolloret

 

Fotografia de Consuelo Chambó. Propietat del Fons Patrimonial de la Generalitat Valenciana
Fotografia de Consuelo Chambó