NAYRA LÓPEZ

 

pintura

Losa del Obispo

Nayra López Martos naix a València al juny de 1979, amb dues setmanes va passar el seu primer estiu a la Llosa del Bisbe, on recorda els seus millors moments de xiqueta i adolescent.

La necessitat de pintar i de compartir a través de la pintura, la porta en 2005 a llicenciar-se en Belles Arts, traure’s el Certificat d’Aptitud Pedagògica (2006) i realitzar el Màster Oficial en Producció Artística per la Universitat Politècnica de València (2007).

Des de 2003 exposa en nombroses ocasions tant individualment com de manera col·lectiva. Realitza gran varietat de tallers didàctics d’art tant en centres escolars, com en ajuntaments i museus, serà al Museu de Belles Arts de Castelló on imparteix el seu projecte “De l’autoretrat al selfie”.

Encara que la tècnica que més la defineix és l’oli sobre tela, també podem veure alguns treballs de pintura mural com “El quijote” (CEIP Cervantes, València) “L’ametler de Llosa” o “Dona’m Colors” (la Llosa del Bisbe) i l’Homenatge a Zaha Hadid, dins del projecte “Dones de Ciència” (CEIP Salvador Tuset, València).

Des de 2008 combina la seua labor artística amb el seu treball com a professora a l’Escola Municipal de dibuix i pintura de Benifaió.

Tant en els projectes passats, com en l’actual, tracta d’exposar el seu punt de vista en relació amb el món i entendre la realitat de la qual forma part, veient en l’art un mitjà de relació entre les persones.

En lloc d’emprar la paraula, recorre a la imatge i a la pintura com a mitjà per a conéixer-se i donar-se a conéixer davant els altres, mitjançant un llenguatge figuratiu, extret generalment de les seues pròpies fotografies, on reflecteix un clar interés pel retrat.

L’ocupació reiterada d’ulls i mirades en la seua obra és una clara al·lusió a la manera en què cadascun entén o interpreta la realitat, reivindicant la naturalitat i autenticitat enfront d’un món cada vegada més plastificat.

CONTACTE: