Núria Rion

 

Pintura, dibuix, instal·lació

Sarral

Neix a La Canonja, Tarragona el 1976 en el si d’una família amb inquietuds artístiques: una àvia pintora, l’altra modista i un pare aficionat a la fotografia, de qui també hereta un gran amor per la naturalesa. Des de petita sempre s’ha sentit atreta per la muntanya i el camp, per això des de l’any 2000 es muda als peus de les Muntanyes de de Prades a la Conca de Barberà i després a Sarral.

Estudia Belles arts a la Universitat de Barcelona en l’especialitat de pintura. En l’últim any realitza una estada a la Leeds Metropolitan University, on aprofundeix en tècniques de gravat i estampació que incorpora a la seva pràctica habitual. Amplia els seus estudis en Bilbaoarte, en els tallers de la Fundació Miró de Palma i en el taller de gravat de l’Escola d’Art de Tarragona.

D’altra banda, compagina la creació artística amb la docència en la formació de nous talents.

El seu treball es basa en la memòria i la construcció de la identitat a través d’entorns concrets. la podem trobar des de removent mapes i arxius fins extraient empremtes del paisatge. Si bé, el territori ja era molt present en la seva obra, encara ho és més des del confinament i el naixement del seu segon fill. Treballa amb material orgànic que recull en el seu entorn que al seu torn, trasllada al procés creatiu.

CONTACTE:

nuriarion@gmail.com
Web: www.nuriarion.com
Instagram: nuriarion
Facebook: nuria.rion