PAZ BOÏRA

 

Narració gràfica, dibuix i pintura

Ontinyent

Paz Boira naix a València en el 1972. Després d’un llarg recorregut de 20 anys per Bèlgica, França, Anglaterra i Alemanya torna a València per a més tard instal·lar-se, (potser), definitivament a Ontinyent. 

Estudia còmic i il·lustració a Brussel·les en l’Ecole St. Luc després d’haver cursat dos anys en la Facultat de Belles arts de València i L’école Supérièure artistique ENSAV La cambre a Brussel·les. 

A principis dels anys 90 s’uneix al col·lectiu artístic Frigo Production amb els quals  publica els seus primers relats gràfics. Frigo Production es fusiona amb Amok éditions i es transforma en el col·lectiu editorial Frémok, de la qual és encara membre actiu. Frémok continua sent una referència mundial en el món de la narrativa gràfica independent pel seu caràcter trencador. Es defineix per la seua audàcia, diversitat de referències, i les seues edicions d’una qualitat excel·lent. 

Després d’una temporada en residència a l’escola artística per a persones amb diversitat funcional la “S” Grand Atelier, coneguda mundialment en l’àmbit de l’art brut, Paz experimenta un important procés, tant a nivell vital com artístic. Decideix formar-se en Art Teràpia, cursant el màster d’Art Teràpia d’orientació psicoanalítica impartit en la Universitat de Múrcia. 

Boira també és il·lustradora de premsa per a diversos periòdics i revistes franceses i belgues i ha realitzat una pel·lícula d’animació Je em trompe peut être. 

Els seus relats curts han sigut publicats en diverses editorials com a l’Association (Paris), Le cheval sans tête (Paris) Spring magazine (Berlin/ Hamburg), Pommes d’amour (França. Ed.Delcourt), Aristide ( Suïssa), etc 

CONTACTE:

pazboira@gmail.com
Facebook: @Paz Boïra
Instagram: @pazboira