PILUKA DIAGO

 

FotografIa I collage

Peñíscola

Piluka Diago naix a Castelló en 1977. El seu pare, apassionat per la fotografia, li transmet la seua passió i amb 8 anys decideix que vol ser fotògrafa; ho aconsegueix amb 21 anys. Es llicencia en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona en 1999. En 2002 obri la seua pròpia empresa dedicada a la fotografia, comunicació, projectes editorials i esdeveniments culturals. En 2000 realitza la seua primera exposició individual a València i en 2005 passa a l’esfera internacional, en Aalst (Bèlgica). 

Des de 2001 viu a Peníscola i és en xicotets pobles de la seua província on desenvolupa diverses projectes com l’organització del Rocart Peníscola, Festival d’Art i Cultura de Peníscola i el Festivartet, un festival d’art en la xicoteta localitat de Càlig (amb menys de 2000 habitants). Li interessa molt treballar amb municipis d’escassa població on poder explorar les seues històries i la seua cultura, i així demostrar que la cultura pot i deu existir més enllà de les grans urbs. 

El seu treball, encara que centrat en la fotografia, explora més disciplines, com la il·lustració i la performance, fins i tot la intel·ligència artificial. Participa en diversos projectes col·laboratius on pot experimentar amb diferents disciplines. Respecte a la seua obra, d’una banda, treballa en el quotidià, en les seues vivències i experiències. D’altra banda, empra la fantasia, la creació de mons i personatges imaginaris. 

En l’actualitat, treballa en el projecte Mo (dol). Amb inspiració japonesa i partint d’una experiència personal, desenvolupa una proposta d’art terapèutic.

CONTACTE:

pdiago@gmail.com
Web: www.pilukaphotographer.com
Facebook: @piluka photographer
Instagram: @pilukadiago