ROSA CURTO

 

Pintura i fotografia

Tortosa

Rosa Curto és professora de secundària i batxillerat artístic des de fa més de vint anys. Mare de dues filles, sempre que pot, combina les classes amb els seus projectes personals de pintura i fotografia, on desenvolupa un treball personal amb una perspectiva íntima i metafòrica. Les ombres i les textures són el seu referent visual. També ho són les formes vegetals i orgàniques, que la inspiren per a parlar d’emocions i estats anímics. En l’àmbit educatiu, el seu interès se centra en generar projectes educatius significatius, per a defensar el dret a una educació artística de qualitat, que reivindiqui el paper invisibilitzat de les creadores al llarg de la història.

Neix a Tortosa en 1976. De sempre, dibuixar i pintar és el que més li agradava fer, també perdre’s en el laboratori fotogràfic del seu pare. En l’adolescència la seva vocació es va anar definint i va deixar els estudis en el conservatori de música per a anar a escola d’art de Tortosa.

A meitat dels 90 marxa a Barcelona a estudiar Belles arts. És en aquest moment quan es va adonar que no tenia referents femenins en el món de l’art  i es preguntava on estaven les dones artistes.

Va començar a treballar amb tècnica mixta, introduint la fotografia en les teles. Comença a preocupar-se pel que vol dir i explicar-ho com a dona. La fotografia va ser la tècnica que més va desenvolupar en aquesta etapa.

Després va arribar la maternitat, un treball vital i un parèntesi en el treball artístic, també la pèrdua de la seva mare. Tots aquests temes seran una constant en el seu treball de mirada cap a dins. Actualment es retroba, reconstrueix i redibuixa buscant una habitació pròpia, citant a Virgínia Woolf.

CONTACTE:

rosacurto22@gmail.com
Instagram: rosa.curto22
Facebook: rosa.curto.3