SARAH MISSELBROOK

 

Artista multidisciplinar

Riba-roja d’Ebre

Misselbrook neix al Regne Unit en 1977.

Es llicencia amb matrícula d’honor en Belles arts en 2000, Universitat de Nottingham Trent (UK) i és a partir de aqui, quan comença la seva pràctica multimèdia. En 2007, cursa un postgrau en Belles arts en el Col·legi d’Art de Xipre, Pafos. En 2011, estudia un Màster en Belles arts a l’Escola d’Art de Winchester (UK).

Des de 2012, Misselbrook viu en el camp de Riba-roja d’Ebre, que li serveix de connexió i és la seva font d’inspiració per a les seves obres.

En la seva pràctica s’inclouen ‘performance’, enregistraments de vídeo amb la seva veu en forma aïllada i instal·lacions escultòriques ‘site-specific’’. Aborda diversos temes com el gènere, el feminisme, el cos femení com a llenç i el consum. En aquest sentit, se centra en la responsabilitat individual del consum i les seves conseqüències mediambientals. Per a això, utilitza materials degradables o comestibles com la xocolata, el sabó, el làtex, la terra o la cera.

La juxtaposició del dur amb el tou, la llum amb la foscor i la sensualitat amb l’esquelet són elements del llenguatge visual de Misselbrook. En definitiva, una lluita interna en un cos que tot el consumeix.

Recentment, ha estat convidada a crear una instal·lació i una performance en el bosc de Maials, que va ser devastat per un incendi forestal al juny de 2019. L’obra forma part de de el projecte ‘Cendrart’.

Les seves obres són fruit de la inspiració que li suposa la seva immersió en l’entorn rural i la recerca constant sobre l’equilibri entre la vida i la mort, la fugacitat i la fragilitat.

CONTACTE: