SUSA ALCÁNTARA

 

dibuix i pintura

Pedralba

València 11 de desembre de 1967

Cursa els seus estudis de E.G.B. i Batxillerat en el Col·legi Marianistes i Institut Benlliure respectivament. Gràcies a l’interés de la seua mare, qui va estudiar de jove a l’escola de Belles Arts de Sant Carles li incentiven les seues capacitats creatives des de molt xicoteta i acudeix a classes de dibuix particulars a l’edat de 12 anys. Més tard amplia els seus coneixements en 1984 en L’Acadèmia Batxiller. I entre els anys 1986 i 1990 a l’escola d’Arts Gràfiques de València amb el professor Don Vicente Mir en cursos monogràfics de dibuix i pintura on practica tècniques de dibuix a carbonet, pintura a l’oli, pastís i aquarel·la. Als 19 anys decideix renunciar al seu somni d’estudiar Belles Arts i comença la seua activitat laboral. En 1996 entra a treballar en Hàbitat com a decoradora, sent des de 2002 responsable del Dept. Visual. Durant tot aquest temps continua pintant i dibuixant i compta amb algunes exposicions d’olis i pastís entre els anys 1989 i 2004.

Des dels seus primers dibuixos fins als seus últims treballs a oli ha anat evolucionant passant del gust pel surrealisme a l’admiració per l’impressionisme i el realisme figuratiu. Durant alguns anys deixa de pintar, el treball li absorbeix tan física com mentalment, però mai deixa de dibuixar i somiar amb la pintura.

El juliol de 2020 Hàbitat València tanca i tot fa un gir de 180°. Naix la possibilitat de dedicar-se a això al 100%. Decideix llavors condicionar part de l’habitatge per a muntar un xicotet estudi i des de llavors treballa per a continuar aprenent, gaudir i compartir la seua vocació.

CONTACTE: