TAWNY BLUME

 

Pintura

Culla

Tania Traver naix a Culla en 1993. 

Descendent de família agricultora, es cria en una casa de camp on l’accessibilitat a internet és relativament tardana. Viu en un entorn tranquil i inspirador, on desenvolupa la seua sensibilitat pel dibuix. Des de molt jove s’interessa per la figura humana i dibuixa de manera autodidacta fins a entrar en la universitat. 

Estudia Belles arts en la Universitat Politècnica de València. Després de graduar-se, es trasllada a Heidelberg (Alemanya) per a ampliar la seua línia d’investigació. Allí descobreix nous aspectes sobre la identitat i el llenguatge poètic. Al seu retorn, cursa el Màster d’Art Idea i Producció en la Universitat de Sevilla, on amplia els seus coneixements sobre la gentrificació. Realitza les pràctiques en el Centre Andalús d’Art Contemporani i inicia la cerca cap a un estil figuratiu sobre el pla mural. 

Compromesa amb la despoblació i l’entorn rural, torna al seu poble natal, on es troba el seu taller de pintura. Des de llavors, exerceix com a artista plàstica i promou activitats artístiques en municipis d’interior que lluiten contra l’èxode rural. 

La falta de visibilitat com a dona creadora la porten a abordar temàtiques feministes. En 2021 és guardonada amb el premi “Dona Coratge del Maestrat”. I en 2023 la Diputació de Castelló li atorga el reconeixement com una de les 50 dones referents per la igualtat.

CONTACTE:

taniatraverart@gmail.com
Web: https://www.taniatraverart.es/
Instagram: @taniatraver_art
Linkedin: @taniatraver