VERÓNICA DELTORO

 

PINTURA, DIBUIX, GRAVAT, ESCULTURA, FOTOGRAFIA, PINTURA MURAL I INSTAL·LACIONS ARTÍSTIQUES

Chulilla

Verónica Deltoro, (Barcelona, 1975) és llicenciada en Belles Arts i completa els seus estudis amb un postgrau en anatomia humana. El cos com a transmissor de les emocions és una font d’inspiració i investigació constant. 

L’obra de Verónica busseja en l’ànima humana a través de la figura i la seua màxima expressió: el retrat.

El seu treball artístic inicialment en la performance ha derivat cap a diversos camps d’expressió artística: la pintura figurativa, la instal·lació i també la ceràmica.

La vida és incertesa amb una única certesa que és la mort. Verónica parla d’ella en cadascun dels retrats, de la seua experiència vital que és alhora col·lectiva, de les pors inherents a l’ésser humà.

Amb un discurs intimista en la seua obra pictòrica els personatges apareixen en actitud distant, aïllats de l’espectador, immersos a vegades en una mar de patrons, plens d’instruccions a seguir amb els que s’intenten recompondre. En oposició a la por i a l’incert, les arrels, els símbols i els patrons que són un agafador per a poder continuar. Figures congelades en el temps que esperen amb incertesa l’esdevenir de la vida.

L’obra de Verónica es troba en col·leccions particulars majoritàriament, però també en algunes institucions com el Centre Cultural Carmen Alborch o sales com el Espai Inestable. Ha sigut seleccionada en dues ocasions per a la Biennal Ciutat Vella Oberta.

Verónica és professora de pintura i dibuix en el seu estudi i en diversos tallers. Actualment realitza la seua tesi doctoral sobre retrat en la Facultat de Belles arts.

CONTACTO: 

Mail: veronicadelcre@gmail.com
Web: veronicadeltoro.com
Instagram: @veronikadeltoro
Facebook: Verónica Deltoro