VERÓNICA NAVARRO

 

fotografia

El Villar

Verónica Navarro naix a Villar, comarca de la Serrania a València. La seua curiositat infantil la desplegava sempre a través de les seues mans. Era d’aqueixes xiquetes que ho tocaven tot, que experimentaven en primera persona. Aquest punt de vista l’ha cultivat des de llavors embarcant-se personalment en tot projecte que supose participar a canvi d’un somriure, sobretot si el que somriu és un xiquet o una xiqueta. Projectes socials i humans que l’han portada a viatjar per països diversos i desenvolupar l’art de l’observació discreta, un art que desenvolupa a través de l’objectiu de la seua càmera fotogràfica.

Verónica sempre va voler estudiar fotografia, però per circumstàncies familiars desenvolupa la seua capacitat manual, més tècnica i analítica, llicenciant-se en Enginyeria Tècnica Informàtica. Però sempre tenint molt present la fotografia, tant que la programació de codi li va resultar tan freda que, quan va poder, no va dubtar a combinar el seu treball amb els estudis de grau superior de Formació Professional en Imatge.

La passió de Vero és carregar la motxilla amb la seua càmera i eixir al món a disparar bales de píxels. Són bales silencioses, però tan precises que van directes contra la injustícia, la rutina o la prepotència, que mostren l’atreviment o valor de les persones, que descobreixen històries amagades. Exemple d’això són els seus projectes fotogràfics desenvolupats en Idomeni (Grècia), Srebrenica (Bòsnia), Campaments Sahrauís…

CONTACTE: