XUS FRANCÉS

 

 

Pintura, fotografia, performance

Fontanars dels Alforins

Xus Francés, naix a Fontanars dels Alforins en 1976. És artista visual i comissària d’art. Ha viscut sempre envoltada de naturalesa, fet sens dubte, que ha marcat la seua producció artística. 

Estudia Pedagogia (1995/2000) a València, però després de treballar durant un curs a l’escola infantil del seu poble, decideix deixar-lo per a matricular-se en la facultat de Belles Arts de València. Finalment, abandona la carrera després de cursar dos anys i mig. 

Des de 2011 fins a principis de 2020 pinta retrats i crea escenografies sobre persones connectades a dispositius digitals. 

A l’estiu de 2020, Xus, acompanyada pel fotògraf Xavier Mollà, exposa i documenta la seua nova producció artística en el context natural del seu municipi. El seu discurs artístic ha canviat absolutament després del confinament pandèmic. Ara, el seu treball es basa en la investigació del paisatge, a través de la pintura amb esprai acrílic i la seua aplicació sobre diferents suports. 

Ha exposat en diverses galeries com la Galeria Quatre, Trentatres Gallery, Tapinearte, 4PGallery i també en el Museu de Belles arts de Xàtiva. Ha participat en diversos festivals d’art valencians com el FIC a Villena. 

En 2022 va ser seleccionada per a desenvolupar la seua primera exposició individual en el museu virtual MUSEARI. 

“INTROSPECCIÓ_CONNEXIONS” ha sigut la seua última exposició, comissariada junt a l’estudi creatiu valencià VITAMIN, realitzada per a la Galeria del Tossal de l’Ajuntament de València.

CONTACTE:

xusfrances@gmail.com
Facebook: @xus.francesgandia
Instagram: @xusfrances
Twitter: @xusfrances