La passada setmana es feia públic l’episodi 10 del Podcast del Centre del Carme presentat per la periodista Amàlia Garrigós i el nostre Edu Comelles. En el capítol apareixen les veus i testimonis de de les artistes seleccionades en les dues darreres convocatòries de DAR a la Serranía de València i a les comarques del Comptat i l’Alcoià.

En les notes al podcast s’explica:

Coneixem el programa DAR, Dones Artistes Rurals, que impulsa el Consorci de Museus des del Centre del Carme i que vol potenciar l’empoderament de les dones que viuen en un medi rural o en zones perifèriques.

En la primera edició es va treballar amb una quinzena d’artistes de la Mancomunidad La Serranía. Escoltem els testimonis d’algunes d’elles amb el projecte Corral Art desenvolupat en construccions de pedra seca. També sentim els paisatges sonors del camp, les cançons populars de la comarca o la memòria oral dels seus habitants.

En la segona edició, el projecte treballa amb dones artistes visuals de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat que ens relaten els seus procesos creatius i l’experiènca en el DAR, una iniciativa que treballa per tal de promocionar la seua producció artística, generar projectes col·laboratius i fomentar la creació de col·lectius artístics.

L’objectiu és anar creixent i ampliant el seu territori d’acció.

_

Teniu el podcast disponible també a iVoox i iTunes; més informació a la web del CCCC:

https://www.consorcimuseus.gva.es/actividades/cccc-podcast-dones-artistes-rurals/