El passat 3 de desembre, l’AVVAC va concedir a Dones Artistes Rurals un dels Reconeixements en la categoria de projecte. El premi es va concedir ex-aequo amb La Documental Edicions.

La Gala que va tindre lloc davant un nombrós públic reunit en CaRevolta, va ser presentada per Graham Bell Tornado i a més de les artistes reconegudes, s’ha volgut posar en valor projectes d’investigació, editorial, espai alternatiu i mitjà de comunicació/difusió i com en edicions precedents, trajectòria d’associada/t. La presentadora va voler emfatitzar que cadascun dels finalistes mereixeria el Reconeixement i per aqueixa raó totes van ser convidades a pujar a l’escenari per a presentar els seus projectes.

Un jurat d’experts compost per Johanna Caplliure, Anya Krakowski, Angela Montesinos i Lorenzo Sandoval va ser l’encarregat de triar entre els finalistes de 2022 seleccionats prèviament en votació interna d’AVVAC per a cada categoria, als quals es va entregar una escultura creada per Fanny Galera, artista valenciana i membre d’AVVAC.

Els seleccionats per categories van ser: Mitjà de Difusió: DXI Magazine, Ràdio Malva, Editorial Concreta. Projecte: La Documental Edicions, El Punt: espai de lliure aprenentatge i DAR. (Dones Artistes Rurals). Artista 2022: Anaïs Florin, Montserrat Palacios i Mar Reykjavik. Trajectòria artística: Llorenç Barber, Bartolomé Ferrando, Laboluz. Durant el lliurament, Graham Bell Tornado va proposar i va dirigir un divertit homenatge sonor, amb participació amb cants del públic a cada Reconeguda, que van resultar ser:

Mitjà de Difusió: Editorial Concreta.

Projecte: La Documental Edicions i Dones Artistes Rurals (ex aequo).

Artista 2022: Montserrat Palacios.

Trajectòria artística: Bartolomé Ferrando.

Associat triat per AVVAC: Miguel Molina.