El projecte Dones Artistes Rurals (DAR), de Tectònica Cultural, ha celebrat el 23 i 24 de setembre a Alcoi la trobada de les artistes de les 5 edicions realitzades. Les artistes de la segona edició DAR, Alcoià i Comtat, han sigut les amfitriones de l’esdeveniment.

Durant les jornades s’han desenvolupat diferents activitats com la visita guiada de l’exposició Fem D7àleg del col·lectiu Damac (creat per les artistes DAR d’aquest territori) i els tallers de les artistes Sari Miró, Miriam Barea, Macu Jordà i Macu Seguí que han mostrat els seus treballs i compartit com desenvolupen el seu procés creatiu.

Aquests dies han coincidit amb la celebració de la Fira Modernista a Alcoi. Les participants han aprofitat per a visitar l’IVAM CADA, així com altres espais de la ciutat.

Les assistents han compartit moments de trobada i diàlegs, on s’han generat sinergies i compartit experiències. Les artistes han assegurat que aquest tipus d’activitats els ajuda molt punt a nivell personal com professional i que ha resultat una trobada molt enriquidora. Xus Francés, artista DAR Vall d’Albaida, última edició realitzada, assegura que en aquesta mena de trobades s’aprén molt i que resulten molt inspiradors per a les participants.

Clara Albacete, directora del projecte, els ha mostrat el seu màxim suport i orgull, ja que, considera que tot aquest resultat és el que li dona sentit a DAR, que les artistes estiguen unides i proactives teixint xarxes.

La pròxima trobada serà acollit per les artistes de la tercera edició en l’Alt Palància. Mentrestant, les artistes continuen desenvolupant la seua producció artística i diferents projectes col·laboratius. Per a conéixer tot el que estan duent a terme us convidem a seguir-les per xarxes socials.