ANTÒNIA RIPOLL

 

Pintura, dibuix, gravat, assamblatgle, instal.lació intervenció

Bítem (Tortosa)

Antònia Ripoll neix a Barcelona en 1961, però passa la seva infància entre la ciutat i el camp, concretament, al Pla d’Urgell i l’Empordà. Aquesta etapa transcorre a cavall entre la contraposició de la diversitat humana, els seus entorns i sensibilitats. En conseqüència, desperta la seva curiositat per l’observació de les relacions i el que les representa.

En aquells moments comença la seva experiència artística a través del joc, usa la matèria, asfalt, terra, cendra, per a transformar-la i convertir-la en el suport del dibuix. En créixer, experimenta amb el color i els estils d’acció pictòrica. És llavors quan decideix estudiar pintura en l’Escola Massana, on consolida i amplia el seu compromís amb l’art.

Acabats els estudis marxa a les Terres de l’Ebre, on comença a treballar en altres camps sempre relacionats amb l’art: la docència, la gestió i la difusió artística. Destaca la seva labor en Esardi Escola d’Art i Disseny d’Amposta, la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta BIAM i la Convocatòria d’intervencions XYZ.

Des d’allí segueix, amb major o menor intermitencia, abocada a la recerca i la pràctica artística personal. A partir de l’expressió del gest pictòric, evoluciona manipulant suports, ferint-los i refent-los, i per a això, a vegades se serveix d’objectes d’ús quotidià. L’artista ens parla de les bitàcoles de la vida, les ferides i la seva relació amb els diversos sistemes.

Les seves obres han estat exposades en diferents espais de Catalunya, Centre d’Art Santa Mònica de Barcelona, Museu de Tortosa, Museu d’Art Modern de Tarragona, Lo Pati Centre d’Arts  visuals de les Terres de l’Ebre, Amposta.

CONTACTE: