CONCHA DAUD

 

Pintura, dibuix, gravat, escultura, fotografia, pintura mural i intal·lacions artístiques

Pedralba

Concha Daud naix en 1952 a Pedralba, poble interior de la província de València, on resideix actualment. Des de la seua infància, influïda per la seua mare, manifesta gran interés pel dibuix, destacant la seua destresa gràfica, que no ha de deixat de practicar en diferents àmbits artístics. Doctora en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i professora titular de la Universitat de València, imparteix l’assignatura “Educació Plàstica i Visual” en la Facultat de Magisteri de València. La seua trajectòria professional, de vocació molt primerenca, discorre entre la docència i l’activitat artística, principalment la pintura, amb nombroses exposicions.

En la seua gran inquietud per la cerca de diferents llenguatges, ha desenvolupat altres facetes artístiques com el dibuix, el gravat, l’escultura, la fotografia, la pintura mural i les instal·lacions artístiques. La seua dedicació més recent se centra en la pintura i l’escultura.

La pintura és el fil conductor que li proporciona una manera d’expressió inherent a la seua manera de percebre el món. Els seus temes són diversos, però és el paisatge de la terra el que més la caracteritza. Entre la figuració i l’abstracció lírica, les seues obres reflecteixen una atmosfera on el color evoca sensacions més enllà de la realitat tangible. Sent preferència per artistes com David Hockney, Edward Hopper i Antonio López. Té influències del qual va ser el seu professor, Joaquín Michavila.

L’escultura li permet investigar formes tridimensionals, treballar l’espai i el volum, incorporar materials amb diferents qualitats i textures. Utilitza el ferro reciclat amb la tècnica soldadura d’arc voltaic amb elèctrode revestit. Eduardo Chillida i Jorge Oteiza són alguns referents. I sent gran admiració per l’obra de l’escultor Richard Serra.

Entre 1992 i 2012, la seua activitat artística la va realitzar dins de l’Equip Coca, sent ella una de les dues components que el conformaven.

Té publicat un llibre, “Percepció Visual, Aprenentatge Imaginatiu” (2003).

CONTACTE: