Ester Ramón

 

Escultura

Montblanc

Ester Ramón neix a Terrassa en 1966. De molt jove comença els estudis d’escultura a l’Escola Municipal de la seva ciutat natal i posteriorment, es llicencia i post gradua en Belles arts en la Facultat Sant Jordi de Barcelona. Després aconsegueix una beca per a realitzar estudis de fosa artística en l’Acadèmia Albertina di Belle Arti de Torí, Itàlia.

Allà la seva obra pren un rumb més abstracte donant èmfasi als processos creatius i a la geometria. Inicialment experimenta amb formes esfèriques i amb el temps, la seva obra va adquirint un caràcter tubular, fins a derivar en l’exploració  del pla. Finalment, comença la seva etapa més significativa, la de les Fites d’estil simple, però carregat de significats espirituals i biogràfics.

Té dues obres públiques: “El bicicle de l’aigua” en la plaça de la Tecnologia de Terrassa i “Aves de la Laguna” en Font Pedra, Màlaga.

Les seves fonts d’inspiració són l’etern retorn i la immortalitat, que es concreten en un treball canviant i eclèctic.

Quant als materials, ha utilitzat en les seves escultures metalls com el bronze, l’alumini i el zamak. Ha tallat la fusta i la pedra, modelat el fang i construït en paper o resines, incorrent en altres gèneres com la pintura, el gravat, el mural, l’art digital, l’arquitectura i el paisatgisme, sense posar mai límits a la seva gran curiositat creativa.

També ha dedicat part de la seva carrera a l’ensenyament, on ha volgut transmetre als joves el seu amor incondicional per l’art.

Ha exposat de manera individual i col·lectiva, ha dirigit projectes artístics i ha rebut encàrrecs de particulars, corporacions empresarials, ajuntaments i governs autonòmics

Recentment ha obert un espai taller/galeria on treballa i exposa les seves obres a Montblanc, Tarragona, on resideix actualment

CONTACTE:

esterra3@gmail.com
Web: www.ester-ramon.com
Instagram: esterra3
Facebook: Ester Ramón Escultora
Linkedin: Ester Ramón