GEMMA GINOVART

 

Performance, arts escèniques

Jesús

Gemma Ginovart neix a Tortosa en 1994. Interessada per tot el relacionat amb l’art des de molt petita i després de conèixer algunes disciplines més de prop en el Batxillerat escènic, es muda a Barcelona. Allí comença la seva formació en interpretació per a Teatre, Cinema i TV a l’escola Nancy Tuñón. Tres anys després i seguint una línia més experimental i de creació pròpia, arriba a la Bobina (BCN) on desenvolupa, a més, les disciplines de teatre, dansa i expressió corporal.

La introspecció que li ofereix l’art, provoca que desperti el seu interès per la salut emocional i les causes d’alguns dels patrons de conducta. Investiga aquest camp en els tallers que imparteix Nuri Zubiri: Creixement Teatral, una fusió de teatre i creixement personal.

I és en aquest moment vital, on se sent més connectada amb ella mateixa que mai, quan decideix pujar-se a un avió sense bitllet de tornada, direcció Buenos Aires. Atreta per la ciutat, aprofita per a continuar aprenent. En aquesta ocasió, amb tècniques de teatre físic, de la mà de Diego Mauriño i amb Clow, gràcies a Pablo de Nito.

Participa en una obra de teatre estrenada en el teatre Maipo. Simultàniament coneix al seu company amb qui cocrea una companyia performativa. Estrenen la seva primera creació a Buenos Aires, la porten de gira per alguns llocs del país i més tard arriba a Barcelona.

Les seves obres van acompanyades d’una gran presència corporal i cridaners efectes visuals, que aconsegueix a través de l’attrezzo. Una lleugera descaradura serveix per a despertar a l’espectador, mentre es plantegen diversos temes existencials.

L’any 2020 torna a les Terres de l’Ebre per a apostar per l’art en el seu lloc de naixement. Actualment segueix com a creadora i intèrpret d’una peça performativa, titulada Búcaro, encara en procés. Aquesta obra neix arran d’uns somnis que té durant la gestació del seu primer fill. Es pot veure un avançament en el festival cultural Neo Xerta.

CONTACTE: