L’associació Tectònica Cultural ha presentat en el local del Forn del municipi Castellfort en l’Alt Maestrat de Castelló, la cinquena edició a la Comunitat Valenciana del projecte Dones Artistes Rurals (DAR) Mancomunitats del Maestrat i Els Ports, una iniciativa que busca impulsar les artistes visuals en l’àmbit rural.

A l’acte ha assistit la directora del projecte, Clara Albacete, qui ha estat acompanyada per totes les participants d’esta nova convocatòria. Albacete ha expressat el seu entusiasme i ha destacat que “la digitalització és imprescindible en el medi rural i comporta múltiples oportunitats com la participació social”. “Nosaltres formem virtualment a les artistes visuals perquè puguen professionalitzar-se i viure de l’art”, ha assenyalat la directora de DAR i també presidenta de Tectònica Cultural.

A més de presentar la metodologia formativa ha explicat l’estratègia de difusió i l’impuls de xarxes de col·laboració del projecte cultural. En concret, les triades per a esta nova edició són Mireia Ávila, Anne Barton de Major, Tawny Blume, Piluka Diago, Laia Gombau, Janavi, Raquel MendozaArt, Mar Navarro Llombart i Gabriela Rivera Estel. Les seues biografies i obres ja estan disponibles en la web de DAR.

En finalitzar la presentació, les artistes han tingut l’oportunitat de de conéixer-se i començar a interactuar entre elles. “És essencial crear una xarxa de treball, suport, diversitat cultural i difusió entre les dones DAR, ha afirmat Clara Albacete.

Esta és la cinquena edició de DAR en la Comunitat Valenciana, a les quals cal sumar-li dues edicions més a Catalunya. El projecte va començar la gestió cultural l’any 2020 amb els objectius de visibilitzar els treballs de dones artistes visuals de l’entorn rural, generar xarxes entre les participants i cobrir les seues necessitats formatives per a la seua professionalització.