Des del Projecte DAR volem visibilitzar la labor de dones artistes que van dur a terme col·lectius i projectes inèdits a la Comarca de la Serranía juntament amb homes artistes en alguns casos, durant la dècada dels 90. En aquesta secció us vam mostrar un relat visual d’una part de la genealogia de les arts plàstiques. Es tracta d’un assaig obert a nova documentació, que està sent elaborat per Vitoria Deltoro, artista de Chulilla i col·laboradora del Projecte DAR. Gràcies a Victoria coneixem millor la història de la Serranía.

1. Exposició de Pintors de la Serranía 1986. Gestalgar

2. CONTRACORRENT. Març 1989. Primer projecte multimèdia: Acciones-Intervencions, Departament d’Escultura de Belles arts. Primer LAND ART de la Regió muntanyenca del Túria. Tres dies i dues nits caminant des de Pedralba a Domeño. S’exposa i es projecta en la Facultat de *BBAA.

3. Primera Mostra Plàstica d’Artistes de la Serranía. Agost 1994, Villar del Arzobispo

4. SEMINARI D’ARTISTES PLÀSTICS. CENTRE D’ESTUDIS LA SERRANÍA (CELS)

4.1 SERRANÍA MINADA. Agost Primera exposició del SEMINARI D’ARTS PLÀSTIQUES DEL CENTRE D’ESTUDIS LA SERRANÍA, assajada a Chelva estrenada octubre Chulilla.

4.2 SERRANÍA DE PASO. Setembre 1996. Primer col·lectiu rural a exposar en el centre comercial de nou Centre. Exposicions en 1997: Febrer: Centre Excursionista de València.  Agost: Andilla, Titaguas.

4.3 UN CRIT CONTRA LA INTOLERÀNCIA. 1996-97.  Alguns dels components del grup participen en l’exposició itinerant, dins de la Campanya Europea de la joventut contra el racisme, som diferents som iguals.

4.4 TAREAS Y DESCANSILLOS. Maig 1996.  Primera trobada d’Accions-Intervencions en la Serranía, Alpuente, col·labora la Facultat de BBAA.

4.5 EL TIO PARAGÜERO. Desembre 2000. Tradició Oral de la Serranía. Il·lustracions, primer tom de la col·lecció.

5. FÒRUM CULTURA CHULILLA. Juny 2004-5-6.  Exposició de Pintura i Escultura d’artistes professionals de la Serranía.