Noves iniciatives d’apoderament femení en l’art rural

El Projecte DAR promociona el treball de 15 dones artistes visuals de la Mancomunitat de la Serranía, a la província de València

València 08/03/21- En el dia internacional de la dona des del projecte DAR (Dones Artistes Rurals) volem recordar les iniciatives d’apoderament de les dones artistes en el medi rural. El dijous 25 de març a les 17.30 hores es presentarà el Projecte DAR seleccionat en la convocatòria Cossos 2020 del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb el Centre del Carme de Cultura Contemporània.

El Projecte DAR treballa en el desenvolupament professional i personal de les dones artistes de les comunitats rurals. La primera convocatòria ha començat per la Mancomunitat de la Regió muntanyenca que engloba a 12 municipis (Alcublas, Andilla, Bugarra, Calles, Casinos, Chulilla, Gestalgar, Higueruelas, Losa del Obispo, La Yesa, Pedralba, Sot de Chera i Villar del Arzobispo), i s’han seleccionat a 15 artistes:

Susa Alcántara, Gemma Alcolea, MªJosé Cabanes, Concha Daud, Verónica Deltoro, Carmen Gavarda, MªJosé Llatas, Nayra López, MªJosé Mateo, Desireé Moreno, Gloria Navarro, Verónica Navarro, Blanca Pastor, Victoria Sánchez i Ana Veintimilla.

Des de febrer les artistes han assistit a diverses sessions formatives i han participat en un curs d’orientació laboral per a artistes visuals, impartit per l’expert en art contemporani Jaime López de l’Associació Art Sostenible.

El dijous 25 de març s’exposarà el treball realitzat durant tot el projecte, així com la presentació de les artistes i els que han desenvolupat de manera col·lectiva entre elles.

Clara Albacete, fundadora i coordinadora d’aquesta iniciativa, pensa que aquest projecte hauria d’estendre’s a altres dones artistes de l’Espanya buidada, segons declarava en la revista cultural Tornaveu: “ser dona, artista i residir en un medi rural suposa una triple dificultat per a desenvolupar-se professionalment”.

CONSULTES

Per a conéixer la labor realitzada i les accions futures del projecte, es pot assistir com a públic mitjançant prèvia inscripció.

Duració aproximada de l’esdeveniment: 2 hores.

*Per a més informació visita la pàgina web del projecte DAR en:

https://proyectodar.es/proyecto/

Per a entrevistes amb la coordinadora del projecte:

Clara Albacete

Mòbil: 657106848

Email: info@proyectodar.es

Xarses Socials:

facebook

twitter

Instagram

FOTOS

Logo Proyecto DAR
Clara Albacete (Fundadora y Coordinadora del Proyecto DAR)
Jaime López (Docente en el Proyecto DAR)