NOVES INICIATIVES D’EMPODERAMENT FEMENÍ A L’ART RURAL

El Projecte DAR promociona el treball de dones artistes visuals de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, en la província d’Alacant

València 11/02/22 – L’1 de març del 2022, el Projecte DAR (Dones Artistes Rurals) obre la convocatòria en la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat de la província d’Alacant.  Des d’aqueix mateix dia fins i al 27 de març, les dones artistes residents en aquesta zona podran presentar la seua sol·licitud a través de la pàgina web: www.proyectodar.es

El Projecte DAR (Dones Artistes Rurals) forma part de la programació de Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb el Centre del Carme Cultura Contemporània.

L’objectiu principal del projecte és treballar en el desenvolupament professional i personal de les dones artistes de les comunitats rurals. I, la seua missió, visibilitzar el seu treball a través de la plataforma digital del projecte i la difusió de la seua producció artística en diversos mitjans de comunicació.

La programació s’inicia detectant les seues necessitats, oferint formació i planificant trobades que incentiven el seu desenvolupament artístic i professional. Entre l’oferta formativa, cal destacar l’oportunitat d’assistir al Curs d’orientació laboral per a artistes visuals impartit per Jaime López de l’Associació Art Sostenible.

Una altra qüestió que vertebra el projecte DAR és el foment i generació de xarxes estables de col·laboració, per la qual cosa, a més de comptar amb un servei de consultoria personalitzada, s’impulsa també la creació de projectes comunitaris entre les participants com a projecte de futur.

En la primera convocatòria es va treballar amb la Mancomunitat de la Serrania que engloba 12 municipis: Alcublas, Alpuente, Andilla, Bugarra, Calles, Chulilla, Gestalgar, Higueruelas, Losa del Obispo, Pedralba, Sot de Chera i Villar del Arzobispo.

En la convocatòria actual (de març a juny 2022), el projecte tindrà lloc a la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat que engloba 14 municipis: Agres, Alcoi, Alcoleja, Alfafara, Banyeres de Mariola, Benasau, Beniarrés, Benimarfull, Cocentaina, Gorga, l’Alqueria d’Asnar, Millena, Muro i Penàguila.

A més, aquest mateix any s’inclourà una altra Mancomunitat, concretament, de la província de Castelló.

La intenció és anar sumant altres Mancomunitats per ampliar el territori d’acció i fer créixer el projecte.

Clara Albacete, fundadora i coordinadora d’aquesta iniciativa, pensa que aquest projecte hauria d’extendre’s a altres dones artistes de l’Espanya buidada, segons declarava en la revista cultural Tornaveu: “ser dona, artista i residir en un medi rural suposa una triple dificultat per a desenvolupar-se professionalment”.

 

CONSULTES

Per  a més informació, visita la pàgina web del projecte DAR:

proyectodar.es/proyecto

Per a sol·licitar entrevistes podeu contactar amb:

Neus Lozano-Sanfèlix

Mobil: 628096912

Email: info@proyectodar.es

 Xarxes Socials:

acebook.com/DonesArtistesRurals/

twitter.com/DarProyecto

instagram.com/donesartistesrurals/